proyecto tres torres estudio bea bombi interiorismo y arquitectura

PISO 3T


Location  Barcelona
Commission  Private Client
Space  200 m2
Date  November 2013 – April 2014
Photographer  Noemi Jariod


Keeping the original layout of an irregular shaped floor, we achieved a considerable conversion maintaining the the oak wood parquet flooring. In the living/dining room, we found ourselves with a central pillar and we decided to use it and to show it off leaving it with exposed cement. We took out the chimney and in order to make the space more uniform, due to its unevenness, we decided to place the skirting perpendicular to the roof.

The hallway off the bedrooms was claustrophobic and impractical, so we lightened up the place by stripping back the column and getting rid of superfluous elements and playing with the lighting. We made it more practical and funcional by installing cupboards along the passageway. To enhance the quantity of natural light the flat enjoyed, we painted all the walls with a clay white and this combined with the coated/varnished oak wood and several iron details painted in matt black. In the bedrooms and the childrens bathroom, we decided to play with blues and yellows, taking inspiration from Room 606 in the SAS House of Arne Jacobsen.